Lockdown

short form fiction (12x'10)

Bij Lockdown is de setting, de bezoekersruimte van een gevangenis, onrechtstreeks een reflectie op de situatie van quarantaine en social distancing. De serie telt 12 op zich staande verhalen van telkens 10 minuten. De misdaad staat niet centraal maar eerder gevoelens van eenzaamheid, liefde, hoop, onmacht of verlangen.

Naast Coulier en Moerkerke, nemen ook regisseurs Kaat Beels, Wouter Bouvijn, Jan Eelen, Jonas Govaerts, Frederike Migom, Robin Pront, Michaël Roskam, Dorothée Van den Berghe en Christina Vandekerckhove elk een verhaal voor hun rekening. Tenslotte zullen Flo Van Deuren en Kato De Boeck als duo één van de films regisseren.

‘Short form’ fictie is een innovatieve, krachtige manier van vertellen die in het buitenland steeds meer, en met succes, weerklank krijgt. Denk maar aan het door Stephen Frears geregisseerde en door Nick Hornby geschreven State Of The Union (BBC). Omwille van de kortere tijdsspanne wordt de klassieke dramatische spanningsboog drastisch hertekend terwijl de beleving voor de kijker, los van de korte tijdsduur, even herkenbaar blijft.

Reviews