24.09.19

War of the Worlds invades Film Fest Gent

Lees hier het volledige persbericht: 

Vandaag maakte Filmfestival van Gent bekend dat de internationale reeks WAR OF THE WORLDS, in co-regie van Gilles Coulier, op maandag 14 oktober zijn Belgische première beleeft op het filmfestival van Gent. Het Belgische productiehuis De wereldvrede, dat Coulier samen met acteur Gilles De Schryver en Wouter Sap runt, is verantwoordelijk voor het Belgische luik van de productie. Voor hen is dit hun eerste grote internationale fictiereeks. Eerder maakte De Wereldvrede ook al BEVERGEM en CARGO. Onlangs werden ook de opnames van de CANVAS - reeks ALBATROS beëindigd. De Wereldvrede werd opgericht in 2013.

WAR OF THE WORLDS situeert zich in een hedendaagse Europa en werd geschreven en gecreëerd door BAFTA winnaar Howard Overman (Misfits, Crazyhead, Merlin) op basis van het tijdloze verhaal van H.G. Wells. Executive Producers zijn Johnny Capps, Julian Murphy en Howard Overman van Urban Myth Films, voor het continentale luik werden zij bijgestaan door het Belgische productiehuis De Wereldvrede en de Franse coproducent Caroline Productions. Gilles Coulier (De Dag, Cargo) regisseerde de eerste 4 afleveringen en de David Williamson verzorgde de fotografie. In Vlaanderen is WAR OF THE WORLDS meteen na de internationale première te bekijken op FOX waarna de serie toegevoegd wordt aan Telenet Play. De muziek werd gemaakt door David Martijn, gekend van zijn muziekscore in DE DAG en als frontman van de electrogroep GOOSE. 


Emotioneel, cinematisch en in karakter geworteld, brengt WAR OF THE WORLDS een unieke samensmelting van menselijk drama en de beste sciencefiction. Dit is een verhaal van gewone mensen in buitengewone omstandigheden, maar zij zijn meer dan enkel slachtoffers in een brutale oorlog. Gaandeweg wordt duidelijk dat de barbaarse aanval niet willekeurig is. De hoofdrollen worden vertolkt door Gabriel Byrne (The Usual Suspects, In Treatment),  Elizabeth McGovern (Downton Abbey), Léa Drucker (Custody, Cesar Beste Actrice 2019), Guillaume Gouix (Les Revenants) en Adel Bencherif (Frères ennemis). 
 
De reeks kwam tot stand kwam met de steun van de Belgische Tax Shelter, meer bepaald Scope Invest en Geneviève Lemal. 

 

Bestel hier tickets voor de première.