22.01.16

Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele gecast in 'Cargo'

'Cargo' brengt het ruwe verhaal van drie broers die het familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. De passie voor hun vak maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties.

Gilles Coulier, bekend als regisseur van 'Bevergem', schreef het scenario met co-auteur Tom Dupont en ontwikkelden het samen verder binnen het prestigieuze Script&Pitch programma van het TorinoFilmLab. De hoofdrollen worden vertolkt door Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele. 

"Ik wilde met karakterkoppen werken die zouden passen in de harde wereld van de visserij." zegt Coulier. "Na 'Bevergem' kijk ik er enorm hard naar uit om weer met deze drie ervaren topacteurs te werken." De regisseur doet voor zijn debuutfilm opnieuw beroep op David Williamson als D.O.P. en Tom Denoyette voor de montage.

De opnames zijn gepland om op 22 februari 2016 van start te gaan in Oostende. "We zijn enorm opgetogen dat regisseur Gilles Coulier als locatie voor zijn eerste langspeelfilm voor Oostende kiest. Met het Filmoffice van Oostende ondersteunen we dit project, waarin jonge talenten volop kansen krijgen. Bovendien heeft de cast met Sebastien Dewaele een rasechte Oostendenaar in zijn midden. En ook Sam Louwyck heeft een grote link met de stad. We kijken alvast uit naar de première." aldus een enthousiaste BurgemeesterJohan Vande Lanotte. 

'Cargo' is een productie van De Wereldvrede in coproductie met het Nederlandse productiehuis Halal. Het project kan rekenen op steun van de stad Oostende, het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch Fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Sven Gatz. Dutch Film Works (DFW) brengt de film in de bioscopen. 

Meer info over 'Cargo' lees je hier.