Bevergem

Fiction Series 8x52' (2015, Canvas)

Vluchten kan altijd

Bevergem is een absurde fictiereeks (8x52') over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Op zekere dag neemt stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. En hij doet er zelf ook het zwijgen toe. Maar het contrast tussen hem en de Bevergemnaars kan niet groter zijn. 

'Zodanig authentiek da't plukkevort is'

De Bevergemnaars zijn gecharmeerd door de aanwezigheid van de excentrieke rock-’n-rollfiguur, maar al snel wordt duidelijk dat de dorpelingen zelf nog veel excentrieker zijn. Ieder van hen neemt buitenstaander Freddy in vertrouwen en daarbij komen allerlei kleinburgerlijke intriges aan de oppervlakte tussen enerzijds luidruchtige alfamannetjes (en-vrouwtjes) en anderzijds brave, onhandige underdogs. In de aanloop naar de jaarlijkse dorpsfeesten raken de gemoederen nogal verhit, maar de farao der foertzeggers slaat alle heisa gade en blijft te allen tijde de onbewogen beweger. 

Bevergem is een waanzinnig universum met onder andere Piet De Praitere (alias Etienne met het open verhemelte, Johnny Walker), Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder), Maaike Cafmeyer (Het geslacht De Pauw, Marsman), Wim Willaert (Offline, Eigen kweek), Ann Tuts (FC De Kampioenen), Ilse de Koe (Quiz me quick), Han Coucke (Han Solo), Sebastien Dewaele (Eigen kweek), Zouzou Ben Chikha (Bel 10 Radio 1), Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Dries Heyneman (Ter Bescherming van de Jeugd), Isabelle Van Hecke (Marsman, De Behandeling) en Anemone Valcke (Offline, Vriendinnen). 

Enkele jaren geleden daagden deze acteurs, comedians en muzikanten elkaar uit om hun frisse ideeën over humor en fictie samen te ballen. Ze schaafden en beitelden geduldig aan hun eigen personages, dialogen en een eigenzinnig scenario. Zo creëerden ze samen met regisseur Gilles Coulier en productiehuis De Wereldvrede de serie Bevergem.

De 8-delige reeks zal in het najaar van 2015 te zien zijn op Canvas in een regie van Gilles Coulier. Bevergem werd geproduceerd door Gilles De Schryver voor De Wereldvrede. De reeks kwam tot stand in samenwerking met BroekToe. 

Met dank aan burgemeester Marc Doutreluingne en burgemeester Vincent Van Quickenborne en hun besturen voor hun medewerking en steun aan Bevergem. Ook bijzondere dank aan schepen Marc Desloovere (Zwevegem).

De serie kon rekenen op steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz.

www.dewereldvrede.be

English press file

 

 

directed by Gilles Coulier

written by Bart Vanneste, Wannes Cappelle, Dries Heyneman, Gilles Coulier

produced by Gilles De Schryver, Gilles Coulier
Productiehuis De Wereldvrede in samenwerking met BroekToe.

sales Crazy Cow

cast (en mede-bedenkers) Piet De Praitere (alias Etienne met het open verhemelte, Johnny Walker), Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder), Maaike Cafmeyer (Het geslacht De Pauw, Marsman), Wim Willaert (Offline, Eigen kweek), Ann Tuts (FC De Kampioenen), Ilse de Koe (Quiz me quick), Han Coucke (Han Solo), Sebastien Dewaele (Eigen kweek), Zouzou Ben Chikha (Bel 10 Radio 1), Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Dries Heyneman (Ter Bescherming van de Jeugd), Isabelle Van Hecke (Marsman, De Behandeling) en Anemone Valcke (Offline, Vriendinnen)

Bevergem cast

Bevergem crew

Bevergem stills

Awards & nominations

Séries Mania - Vitrine2015
Film Fest Gent (Serial Madness selection)2015
International Film Festival Rotterdam (Episodic/Epidemic)2016
Ha! van Humo2016
Rockie Award Nominee - Comedy Series2016
Vlaamse Televisiesterren - Beste Humor en Comedyprogramma2016
Vlaamse Televisiesterren - Beste Scenario2016
Vlaamse Televisiesterren - Beste Actrice Ann Tuts2016
Belgisch Film Festival - Selectie2016

Reviews