08.06.20

Launch Albatros

Onze gloednieuwe fictiereeks Albatros zal vanaf 1 juli te zien zijn op Telenet Play en Play More en later op Canvas. Hier kan alvast een smaakmaker bekijken!

De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan een afslankingskamp 'Albatros' in de Ardennen. De 8-delige serie werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder ('Radio Gaga'), die ook zelf meespeelt in de reeks. 'Albatros' werd gemaakt door productiehuis De Wereldvrede ('Bevergem') en is vanaf 1 juli in preview te volgen op Play en Play More van Telenet en begin volgend jaar op Canvas. 

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp 'Albatros' niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, zelf niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

Productiehuis De Wereldvrede wist een indrukwekkende ensemble cast te verzamelen met  Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder ('Radio Gaga'), Ruth Beeckmans ('Studio Tarara'), Benny Claessens ('Undercover'), François Neycken ('Ennemie Public'), Hilde Destoop ('Steve+Sky'), Isabelle Van Hecke ('Bevergem'), Marjan De Schutter ('Professor T'), Thierry Janssen ('La Trêve'), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht. Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest ('Eigen Kweek'), Janne Desmet ('Studio Tarara') en Joris Hessels ('Radio Gaga'). 

Het scenario van 'Albatros' werd geschreven door Dominique Van Malder, Wannes Destoop, Gilles Coulier en Tom Dupont en begeleid door Willem Wallyn.

'Albatros' is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas met de steun het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale verkoop is in handen van het Franse Wild Bunch TV.