25.10.16

Guest voor competitie geselecteerd in Genève

De korte film Guest van Moon Blaisse is uitgenodigd voor de kortfilmcompetitie van Tous Ecrans, het Internationaal Filmfestival van Genève (4-12 november).

 

Guest is een van de 12 korte films geselecteerd voor de internationale kortfilmcompetitie van Tous Ecrans en krijgt er begin november zijn internationale première. De film toont een onbekende man die bij zonsondergang wakker wordt in een lege hotelkamer. In dit niemandsland tussen alles wat hij achterliet, alles wat hij was en alles wat er al dan niet komen zal, zwerft hij eenzaam rond.
 
Peter Van den Begin vertolkt de hoofdrol, verder zien we ook Katelijne Verbeke, Reinout Scholten van Aschat en Mark Verstraete. De film wist tijdens de vorige editie van het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven nog de Persprijs in de wacht te slepen en start met Tous Ecrans nu zijn internationale festivalcarrière.
 
Blaisse realiseerde Guest met de steun van de VAF Wildcard die ze in 2010 won met haar afstudeerfilm Misschien later. Voor de productie klopte ze aan bij De Wereldvrede, het productiehuis achter onder meer Bevergem en Cargo, het te verwachten speelfilmdebuut van Gilles Coulier.  

Guest kon onder de vorm van een VAF Wildcard rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.