21.04.16

Bevergem genomineerd voor Rockie Awards

Bevergem, de absurde fictiereeks van Gilles Coulier, is genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Comedy Series. Onder de genomineerden binnen het luik Reality vinden we ook het VIER-programma Geubels en de idioten terug. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Banff World Media Festival in Canada en vormen een van de meest vooraanstaande competities voor televisie en digital content. De winnaars worden op 14 juni bekendgemaakt.

Bevergem neemt het in de categorie Comedy Series op tegen vijf andere internationale reeksen, waaronder The Big Bang Theory en de HBO-reeks Sillicon Valley. In de achtdelige reeks schetst regisseur Gilles Coulier een portret van de ontspoorde inwoners van een West-Vlaams dorp, allen gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Wanneer stand-up comedian Freddy De Vadder op een dag zijn intrek neemt in het dorp, gaan de poppen aan het dansen.

Naast Bart Vanneste als Freddy De Vadder zijn de voornaamste rollen weggelegd voor Piet De Praitere, Wim Willaert, Maaike Cafmeyer, Ann Tuts, Zouzou Ben Chikha en Wannes Cappelle.

Bevergem was eerder al geselecteerd voor het professionele luik van het televisiefestival Séries Mania in Parijs, Film Fest Gent en het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. De reeks is het eerste wapenfeit van productiehuis De Wereldvrede met Gilles De Schryver als producent en wist met een gemiddeld marktaandeel van 24,5% eind vorig jaar te scoren op Canvas.

Naast Bevergem maakt ook het humoristische televisieprogramma Geubels en de idioten van Woestijnvis kans op een Rockie Award. In de categorie Reality neemt het VIER-programma het op tegen programma’s als Deadliest Catch, The Apprentice en Highway Thru Hell. In Geubels en de idioten gaan twee idioten – Pedro Elias en Sarah Vandeursen – op zoek naar de uitkomst van vragen die komiek Philippe Geubels zich stelt maar zelf niet durft te beantwoorden.

Sinds een aantal jaar duiken regelmatig Vlaamse producties op bij de Rockie Awards. Zo waren in het verleden onder meer Plankton Invasion, Safety First, Rang 1, Weg naar Compostela en Loslopend wild genomineerd, terwijl Wat als? en Quiz Me Quick er in de prijzen vielen.

Bevergem kon rekenen op steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz. Ook het economisch Fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Sven Gatz, investeerde in de reeks.