09.11.17

Albatros selected for SeriesLab

Torino FilmLab maakte deze week de selectie bekend voor de tweede editie van SeriesLab, een internationaal programma voor scenaristen en regisseurs die bezig zijn met de ontwikkeling van innovatieve tv-reeksen. Twee Vlaamse projecten zijn geselecteerd voor SeriesLab 2018: Albatros van Wannes Destoop en Dominique Van Malder en Styx van Michel Sabbe en Peter Bouckaert.

SeriesLab volgt de ontwikkeling van een tv-reeks over een intense periode van vijf maanden (van december 2017 tot mei 2018) met drie workshops onder leiding van gevestigde regisseurs en scenaristen. Het traject eindigt met een afsluitende presentatie voor een publiek van filmprofessionals tijdens het SeriesMania Coproduction Forum in Lille. Uit 101 inzendingen werden 9 Europese projecten geselecteerd om deel te nemen aan het programma.

Albatros is een achtdelige reeks die zwaarlijvige Vlamingen volgt op een retraite naar de Ardennen, waar ze deelnemen aan een confronterend afslankingskamp. Albatros wordt geschreven door Dominique Van Malder, Tom Dupont en Wannes Destoop en geregisseerd door Wannes Destoop. De reeks is een productie van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor De Wereldvrede en zal worden uitgezonden op Canvas.

Albatros kan rekenen op steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz.