04.05.17

‘CARGO’ van Gilles Coulier opent filmfestival Oostende


BRUSSEL, DONDERDAG 4 MEI 2017. ‘Cargo’, het langverwachte langspeelfilmdebuut van Gilles Coulier geproduceerd door productiehuis De Wereldvrede, zal op 8 september 2017 de elfde editie van het Filmfestival Oostende openen. Op 13 september gaat de film in nationale release.  
 
De West-Vlaamse regisseur Gilles Coulier is al jaren kind aan huis op het Filmfestival Oostende. Zijn kortfilms ‘IJsland’ (2009), ‘Paroles’ (2010) en ‘Mont Blanc’ (2013) werden allen gedraaid in Oostende en vertoond op het FFO. In 2014 was Coulier bovendien een van de “Jonge Helden” van toenmalig Master van het festival Wim Willaert. Coulier is ook bekend als regisseur en co-schrijver van de Canvas-hit ‘Bevergem’ en legt momenteel de laatste hand aan de opnames van ‘De Dag’, de nieuwe serie van VIER in samenwerking met Telenet, geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu.
 
'Cargo' werd grotendeels opgenomen in Oostende en kon mede worden gerealiseerd met de steun van Stad Oostende. "Oostende is al sinds mijn eerste films een grote inspiratiebron en rode draad doorheen mijn werk", zegt Coulier. "Het was voor mij dan ook een logische keuze om 'Cargo', dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de harde wereld van de visserij, te draaien in Oostende. 'Cargo' kreeg het vertrouwen van de Stad Oostende in de vorm van zowel financiële als logistieke steun van het Film Office Oostende, zonder wie de film er nooit gekomen zou zijn. Het is dan ook een hele eer voor mezelf, en voor de ploeg die hieraan gewerkt heeft, om 'Cargo' in Belgische première te zien gaan als openingsfilm van het Filmfestival Oostende 2017, het festival dat mij al sinds zijn beginjaren steunde door al mijn vorig werk trouw te vertonen." 

Peter Craeymeersch, directeur van het FFO, moest niet lang nadenken over de keuze voor 'Cargo': "Gilles is reeds van het eerste jaar van FFO onze chouchou. Hij vertelt echte verhalen over mensen met specifieke karakters die je niet loslaten. Na het zien van 'Cargo' is de film een paar dagen in mijn lijf blijven hangen. 'Cargo' is als de zee: met eb en vloed, met een dreigende onvoorspelbaarheid en met een ongelooflijk grote aantrekkingskracht."